отпушване на канали

Често задавани въпроси относно отпушване на канали

Водата е най-изобилният природен ресурс на планетата. И тъй като е толкова изобилен, рядко мислите за него. Това е, докато не трябва да разберете как да отпушите тръби. „Почти всяка водопроводна инсталация във вашия дом може да се задръсти, от тази невероятна кухненска мивка във ферма и мивки за баня до ваната и душа“, казва Дойл Джеймс, водопроводчик. Ето поглед към това какво причинява запушен канал. И запушени дренажни тръби и как да задействате процеса по отпушване на канали.

Причини за запушен канал

„Храни и вещества, които не се разграждат, като влакнести храни, яйчени черупки и нехранителни артикули, заедно с грес и масло, ще се натрупат във вашите тръби и ще създадат запушване във вашия канал с течение на времето“, обяснява Джеймс. Оставянето на запушен дренаж без внимание дори може да доведе до привличане на домашни вредители, като дренажни мухи, така че ще искате бързо да отстраните проблема със запушената дренажна линия.

Освен това косата може да се отмие в канала по време на душове или докато миете косата си в мивката, причинявайки запушени дренажни линии. В допълнение към измиването на косата, сресването и подстригването й над мивката също в крайна сметка ще запуши канала за вода.

Сапунът е друг виновник. „Понякога сапунът сам по себе си не е проблем, но когато се комбинира с коса и други вещества. Той може да се образува в твърди бучки, запушвайки канала ви“, казва Джеймс. „Но от друга страна, много традиционни парчета сапун също съдържат грес или мазнина и нито едно от двете не трябва да се измива в канализацията.“

Запушената дренажна тръба може да бъде причинена и от децата, които искат да видят играчките си да плуват във водата. В допълнение, вашият канал може да се запуши от изплакване на прекомерни количества тоалетна хартия или пускане на хартиени кърпи, тампони и други предмети в шкафа.

Често задавани въпроси относно отпушване на канали

Мога ли да използвам бутало за отпушване на канала?

Докато буталата обикновено се използват в тоалетни, можете да ги използвате и за отпушване на малки запушалки в канала. Просто се уверете, че има вода във вашата водопроводна инсталация, тъй като използването на гмуркане върху суха повърхност може да повреди вашите тръби.

Кое е най-доброто домашно средство за отпушване на канализация?

Ако се окажете със запушена дренажна линия, гореща вода. Оцет и сода за хляб могат да послужат като евтин начин да я отпушите. Първо изсипете горещата вода в канала, след това содата за хляб, след това оцета. Последвано от още гореща вода, след като сте оставили сместа да престои в канала за 10-15 минути.

Кока-колата отпушва ли канализацията?

Да – фосфорната киселина в содата прави възможно кока-колата да отпушва каналите. Една двулитрова кана кола трябва да свърши работа.