мобилни приложения

Разнообразието от мобилни приложения

Нека разкрием разнообразието от мобилни приложения

Има три основни вида мобилни приложения. Ето подробно обяснение на уеб базирани, собствени и хибридни приложения:

Уеб базирано приложение

Уеб-базирано приложение изисква достъп до интернет за използване и съхранява всички данни на приложението онлайн. Кодът на този тип приложение е Javascript, HTML5 или CSS.

Предимството на уеб базираното приложение е, че изисква по-малко място в паметта на вашето устройство. Примери за този тип мобилни приложения включват Notebook, Netflix и Dropbox.

Местно приложение

Родните приложения са приложения, създадени за конкретна мобилна платформа. Например собствените приложения на Samsung са достъпни само на устройства на Samsung и потребителите могат да имат достъп само до приложения от други доставчици на мобилни телефони на собствените си маркови устройства.

Родните приложения може да предлагат по-висока производителност в сравнение с по-обобщените приложения, които предоставят същата услуга.

Хибридно приложение

Хибридните приложения са приложения, които комбинират ефикасността на собствените приложения и уеб базираните приложения и поддържат и двата типа технологии.

Тези приложения се създават бързо и лесно от страна на разработчиците, но често имат по-ниска производителност и следователно предоставят по-малко ценно изживяване за крайния потребител.

От къде да вземем мобилни приложения?

Най-често срещаният начин да получите мобилни приложения е да ги изтеглите от магазин за приложения. Примери за магазини за приложения включват Microsoft Store, Blackberry World, Windows Phone Store, Opera Mobile Store и Samsung Apps.

От тези магазини можете да купувате и изтегляте приложения директно на вашето устройство. Приложенията също са налични за закупуване и изтегляне от фирмените уебсайтове.

Например, ако отидете на уеб версията на Pinterest, тя ви подканва да изтеглите тяхното приложение чрез изскачаща връзка.

Каква е разликата между мобилно приложение и уебсайт?

Мобилните приложения са програми, които се изтеглят и инсталират на мобилно устройство. Мобилните приложения са необходими за изтегляне, за да получите достъп до тяхното съдържание, но повечето мобилни приложения не изискват интернет връзка, за да се използват.

Този технологичен дизайн има предвид честа употреба в движение.

Уебсайтовете са уеб базирани страници, първоначално предназначени за настолни компютри, които сега обикновено са адаптирани към формати на мобилни устройства.

Уебсайтовете са достъпни чрез интернет браузър, което означава, че е необходима интернет връзка, но изтеглянето на допълнителни приложения не е. Тази технология има за цел да предоставя информация за неопределени периоди от време.