Хубавият парфюм

Хубавият парфюм, винаги е добра идея за подарък

Чудите се какъв подарък да изберете – хубавият парфюм, винаги е добра идея. Както за мъж така и за жена, с парфюм няма как да сбъркате. Но да изберем парфюм за нас или наш близък, сред множеството предложения на пазара, не винаги е лесна задача. Особено когато човекът на когото ще правим подарък, не е сред най-близките ни хора и не сме запознати детайлно с неговите вкусове и предпочитания за аромати.

Но ето няколко основни точки по които да се водите, когато правите своя избор за хубавият парфюм! Преди всичко, трябва да си представите визията на конкретния човек и да се опитате да си представите с какъв вид аромат бихте го свързали – лек, флорален, ориенталски и т.н.

Основни правила:

Правило № 1 – Ако избирате подарък за член на Вашето семейство или близък приятел, вероятно знаете добре техните предпочитания и можете спокойно да изберете по-дръзки аромати. Ако човекът не е сред най-близките Ви, то тогава би било уместно да изберете по-лек аромат. Така ще сведете риска от грешка до минимум.

Правило № 2 – Представете си личността на човека, за когото е предназначен подаръка Преди да пристъпите към покупка, обмислете цялостното поведение на човека. Ако той е по-силна личност, следователно е от хората, който предпочитат да бъдат забелязани – това е добър показател, че може да изберете по смел аромат. Ако човекът е скромна и срамежлива личност, по-добре е да предпочетете по-лек дневен аромат.

Правило № 3 – Изяснете за коя част от деня ще избирате аромат Важно е да се знае какъв аромат търсите – дневен, вечерен или универсален. Ако избирате дневен аромат, се насочете към нещо флорално а ако пък избирате вечерен, то е по-удачно да се насочите към по-тежък, пикантен или мускусен аромат.

Правило № 4 – Вкусът към храната и напитките също е важен показател. Ако човекът харесва червено вино или пикантни храни, шансът да харесва по-дълбоки мускусно-дървесни аромати е голям. Ако пък е фен на сладкото, то определено няма да сгрешите с аромат на ванилия.

Правило № 5 – Помислете за ежедневният стил на конкретната личност. Дали е класически тип или харесва лукса? Пада си по деним или предпочита допира на кожа? Колкото по-скромен е стила на човека, толкова по-малко вероятно е да си пада по тежките аромати. В такъв случай се спрете на нещо леко. Ако пък случая е противоположен – пада си по лукса, красивото облеко, големите аксесоари, то тогава заложете на богат, дървесен аромат.

Това са основни стъпки по който да се водите при избор на парфюм.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *