филтърът за твърди частици

Необходим ли е филтърът за твърди частици за Вашия автомобил

Обикновено ефикасният филтър за твърди частици може да намали саждите с почти 90%. Разбира се, филтърът за твърди частици трябва да присъства във всеки автомобил, но понякога има ситуации, когато нуждата му е противоречива.

В градския поток

Повечето автомобилисти рядко пътуват извън града, движейки се с кола, главно по маршрута „дом-работа-дом”. При тези условия на употреба филтърът за твърди частици в колата няма да работи правилно и ето защо. Филтриращото устройство е такова, че предполага не само възможността за филтриране на отработените газове, но и самопочистване. Това се случва, когато дизеловият двигател загрява филтъра до високи температури по време на работа, а частиците сажди просто изгарят. В градския трафик често е просто невъзможно да се затопли филтъра толкова много, поради което филтрите не проработват живота им. Това се превръща в постоянна скъпа подмяна и в крайна сметка разбирате, че премахването на филтъра за твърди частици ще бъде много по-евтино.

Плюсови и минусови страни

Подобна операция има както плюсове, така и минуси. Плюсовете включват увеличаване на мощността на двигателя на вашия автомобил, както и отстраняване на част от товара от него. В крайна сметка запушен филтър предотвратява свободното преминаване на отработените газове, съответно те остават вътре в двигателя. Също така, премахвайки филтъра за твърди частици, веднага решавате всички проблеми. Както се казва, няма филтър – няма проблем.

Има и значителни недостатъци, за които трябва да помислите, преди да вземете решение за процедура. Например, ако искате да се грижите за околната среда, премахването на филтъра не е най-доброто решение. Освен това, ще бъде по-трудно собственикът на автомобил без филтър да премине проверка, да се регистрира и да отиде в чужбина в колата си.

Компетентни майстори

След като претеглите плюсовете и минусите, трябва да намерите автосервиз, където ще Ви бъде предоставена услуга бързо и ефективно. Филтърът за твърди частици се отстранява на програмно и физическо ниво и основното в работата на съветника е да направи всичко качествено, така че в бъдеще да няма проблеми с други автомобилни системи. Бъдете сигурни, екипът на работилницата за изпускателни системи знае повече за дизеловите филтри за твърди частици от всеки друг в Москва, така че работата ще бъде извършена на най-високо ниво. Всички видове работа са гарантирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *