Система за подбор и набиране на персонал

Система за подбор и набиране на персонал в организацията

Система за подбор и набиране на персонал

Ако Вашата компания е високо оценена на пазара на труда и има репутацията на добър работодател с достойно заплащане, няма да е трудно да привлечете кандидатите, от които се нуждаете, и ще имате от кого да избирате. Времето за набиране ще Ви диктува кои методи за набиране можете да използвате. Ако времето ви притиска и незабавно трябва да се затвори свободна длъжност, най-вероятно ще трябва да похарчите повече бюджет за набиране на персонал или да предложите по-високо ниво на възнаграждение. Можете да се отървете от рисковете при набиране на персонал, като привлечете опитен специалист по човешки ресурси. Можете да развиете фонд от таланти и дългосрочно планиране на броя на персонала.

Съвременната система за подбор и набиране на персонал се състои в съгласуваността на процесите на планиране на броя на персонала, използването на съвременни методи за набиране на персонал, ефективна система за адаптация, разумна политика за развитие и повишаване на резерва на персонала и адекватна система за възнаграждение и мотивация. Тук е важен интегрираният подход: единият няма да работи без другия.

Нашата компания Upskill предоставя професионални услуги в набирането на персонал. Адрес: София, 1404, бул. България 111, сграда А, ет. 4. За консултация по телефон: +359 882 240 381.

Всеки път, когато оценявате кандидатите, трябва да помислите за:

-какви са дългосрочните перспективи за търсенето на опита и знанията на кандидата във фирмата; -какъв е потенциалът за растеж на този кандидат; какво е неговото ниво на компетентност и как очакванията за възнаграждение корелират с нивото на знания и опит на вече наети служители, както и системата на мотивация и възнаграждение на компанията;

-какво ще бъде нивото на адаптация на новия служител по време на пробния период;

-нашият човек ли е, въз основа на неговите ценности, начин на мислене и поведение. Само интегрираният подход към критериите за управление и набиране на персонал в съответствие с професионални, бизнес и лични характеристики ще осигури висока ефективност и устойчивост на човешкия капитал на вашата компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *