Отстраняване на запушване на сифони

Разновидности на сифоните

Отстраняване на запушване на сифони

Отстраняване на запушване на сифони. Тръбните сифони имат много опростен дизайн. Всъщност те са извита U-образна тръба. Въртенето създава капачка, която предотвратява навлизането на неприятни миризми в помещението. За да почистите такъв модел, е необходимо да премахнете извитата част на тръбата, където обикновено се натрупват всички отломки.

Гофрираните сифони са подобни на тръбните. В това изпълнение огъването се формира независимо от гофровете. Почистването обикновено се извършва с кабел. Гофрираните и тръбните модели обикновено се използват за монтаж върху вани и душове. Те са компактни по размер (в сравнение с бутилките), което означава, че заемат малко място. Въпреки това, такъв дизайн се запушва по-бързо. Въпреки това, само сапунена вода и коса обикновено се намират в отпадъците в банята и душа, така че тези модели се считат за най-подходящи.

Отстраняване на запушване на сифони

Сифонът може да се почиства механично или химически.

Механичните от своя страна могат да бъдат произведени по следните методи:

  • -С пълно или частично разглобяване на сифона;
  • -С помощта на бутало;
  • -С използване на хидравлична помпа;
  • -С помощта на въже.

Частично разглобяване и почистване на сифони

Този метод е наличен за сифони за бутилки, той не предполага пълното демонтиране на последните. Под мивката или мивката е инсталирана кофа, в която ще се оттичат вода и отпадъци. Картерът се развива, причината за запушването е елиминирана, частта се монтира обратно.

Когато монтирате, обърнете внимание на правилната инсталация на всички уплътнения, в противен случай може да възникне теч. Почистването на сифона на умивалници и мивки обикновено се свежда до процедура на частично разглобяване.

Пълен демонтаж на сифон за почистването му

Почистването на сифона в банята обикновено включва пълно разглобяване на сифона. Преди да започнете процедурата, заменете контейнер, в който ще се източва водата от системата. Сифоните могат да се различават по дизайн, но като цяло процедурата е както следва:

На коляното се отвива гайка и се отстранява;

Гайката, свързваща сифона с гофрирането, се отстранява;

Демонтираме свързващата тръба към умивалника (мивката);

След механично почистване измиваме всички части. Сифонният резервоар с дренаж трябва да бъде напълно разглобен и почистен с парче кабел;

Всичко, можете да сглобите сифона в обратен ред. Не забравяйте да проверите правилното прилягане и затягането на гайките. Пуснете водата, проверете за течове.