почистване на обрасли територии в дворовете

Как правилно да се прави почистване на обрасли територии в дворовете – част 3

Как правилно да се прави почистване на обрасли територии в дворовете – част 3

Направете почистване на обрасли територии в дворовете като почнете с водните елементи.

Ако имате стояща вода в чинии или фонтани, излейте я, за да не се превърне в място за размножаване на комари. Измийте езера и фонтани и отстранете отломките. За цялостно почистване отстранете всички риби и растения и източете водоснабдяването. Отстранете скимера, помпите и филтърните подложки и ги почистете или сменете. Напълнете езерце и добавете хлор в правилните количества, за да не навреди на водата на рибите.

Най-доброто решение за всякакви водорасли е да почистите фонтана и да използвате избистрител за вода и средство за отстраняване на водорасли.

След като сте се погрижили почистването на двора си, е време да насочите вниманието си към вътрешността на дома си, така че очаквайте част 2 от нашата поредица за пролетно почистване. Междувременно какво друго бихте добавили към списъка си за сезонно почистване на двора?

Още няколко съвета за почистване на двора.

След като целият сняг изчезне, вероятно ще трябва да обиколите двора си и да съберете боклук, кучешки отпадъци и по-големи растителни остатъци (като паднали клони), останали за зимата. Не забравяйте да използвате ръкавици и да се пазите от счупено стъкло. Оставянето на боклук може да попречи на израстването на нова, здрава трева.

Други стъпки за почистване на градината.

Вземете гребло на моравата. Може да сте изгребали внимателно тревата си преди зимата, за да предотвратите образуването на снежна плесен, но добър поглед отново, след като снегът се е стопил, ще ви помогне да се отървете от всички останали мъртви листа, клонки и шишарки и ще ви помогне да поддържате моравата си хубава и здрава . отива през пролетта.

Почистете леглата. Използвайте ножици или малки градински ножици, за да премахнете мъртвите листа извадете всички мъртви едногодишни растения, които планирате да замените. Можете също така да наторите по-утвърдени трайни насаждения, като поставите малко компост около корените.