контрол на теглото

Най-популярните породи кучета и контрол на теглото

Кучетата винаги са били неизменна част от живота на човека. Към днешна дата има стотици породи кучета, от всеки край на света. Това прави избора на порода истинско предизвикателство. В такъв случаи може да се доверим на избор между породите придобили най-голяма популярност и контрол на теглото. Те се отличават с уникални характеристики и приятелски характер.

Сред най-популярните породи кучета и контрол на теглото спадат:

  • Лабрадор Ретривър

Лабрадор ретривърите са неспорно най-добре познатата и разпространена порода кучета. Те са най-добре познати със своята общителна и приятелска природа. Те се справят отлично във всяка една роля – като домашни кучета, служебни животни и кучета за търсене и спасяване.

  • Немска овчарка

Немските овчарки са идеалите семейни кучета. Те са интелигентни, харизматични и смели кучета. Немските овчарки са най-известни с отличните си работни способности. Те се срещат най-вече като полицейски и военни кучета. Идеални са за търсене и спасяване.

  • Голдън Ретривър

Те са дружелюбни, лоялни и интелигентни кучета. Голдън Ретривърите са най-известни с любовта им към децата. Това ги прави идеални за семейни кучета. Те се добри терапевтични кучета. Също така се използват в помощ на хора с увреждания.

  • Булдог

Булдозите имат приятелски характер и отличен външен вид. Те са уникална порода. Булдозите са привързани и лоялни кучета. Най-добре известни са със своя спокоен и непринуден характер. Булдозите се разбират добре с деца. Това ги прави страхотни семейни кучета.

  • Бийгъл

Бийгълите са известни със своята жизнена, любознателна и приятелска личност. Те са малка порода кучета. Бийгълите са високоинтелигентни. Те често се използват за лов. Бийгълите са подходящи за семейства с деца.

  • Йоркширски териер

Йоркширските териери са известни със своите бурни характери. Те са малка порода с изключително много енергия. Йоркширските териери са предпочитана порода заради компактните им размери. Те са идеални кучета за апартамент. Подходящи са за хора с алергии, тъй като козината им е хипоалергенна.

Независимо от породата кучетата винаги ще са предпочитани домашни любимци, внасящи много енергия и любов във всеки дом.