плъзгащи се стъклени врати

5 съвета за избор на най-добрите плъзгащи се стъклени врати за вашия дом Част 2

Ето бърз преглед на някои от най-популярните опции за плъзгащи се стъклени врати на пазара

o Стандартни плъзгащи се врати
Стандартните плъзгащи се стъклени врати имат два панела, един, който се движи напред и назад, и един, който е неподвижен. Този тип врата има релса в горната и долната част на стационарния панел. За да отворите тази врата, просто плъзнете подвижния панел по пистата. Когато избирате стандартна плъзгаща се врата, можете да избирате работа с дясна или лява ръка.

o Плъзгащи се врати във френски стил
Плъзгащите се стъклени врати във френски стил имат по-широки стълбове и релси. С други думи, те имат по-голямо, по-луксозно усещане и вид. Това също ги прави универсални. Можете да монтирате този тип плъзгаща се стъклена врата в класически или модерен дом. Той ще допълни двата архитектурни стила.

o 4-панелни плъзгащи се врати
Плъзгащата се стъклена врата с 4 панела е по същество две стандартни плъзгащи се стъклени врати, избутани една срещу друга. Този тип врата има два плъзгащи се панела, които се припокриват от двете страни с два неподвижни панела. Тези врати създават широк, красив вход, който осигурява красива гледка и пропуска много светлина.

o Двойно сгъваеми плъзгащи се врати
Двустранната плъзгаща се стъклена врата е направена от два панела, свързани с панти. Когато отворите двукрила врата, тя се сгъва сама срещу себе си. Този тип врати е по-млад от останалите в този списък и е подходящ за по-нови или модерни домове.

o Джобни плъзгащи се врати
Джобните плъзгащи се стъклени врати се търкалят в „джоб“ вътре в стената, когато ги отворите. При отваряне стъклените панели изчезват напълно. Това означава, че те заемат по-малко пространство от другите видове врати. Джобните врати също могат да създадат по-големи входове от другите плъзгащи се врати.

Mестоположение на вратата

4. Помислете за местоположението на вратата
В коя част от вашия дом ще бъде разположена вашата плъзгаща се стъклена врата? Ако нямате много място за работа, може да не успеете да изберете плъзгаща се врата с 4 панела или плъзгаща се врата с джоб. Трябва да помислите и за количеството мебели в стаята.
Има ли достатъчно място за отваряне на двустранна врата или ще удари дивана, ако опитате? В зависимост от размера и формата на вашия дом може да се наложи да съобразите вратата с наличното пространство.

5. Не забравяйте за поддръжката
Някои плъзгащи се стъклени врати изискват повече поддръжка от други. Например, дървото може да се нуждае от повече дребни ремонти по-често от алуминиевите врати. Ако нямате много време да поддържате плъзгащата се врата, трябва да се спрете на нещо издръжливо, което не се нуждае от много внимание. Това ще улесни работата ви и ще запази вратата ви да изглежда по-добре по-дълго.

  1. Вижте повече информация на сайта на Мебелен Обков