Автошкола

Проверка на знанията и получаване на шофьорска книжка

Ето ги и приложенията. Вие ще можете да ползвате уменията си:

Автошкола:

  • *при самостоятелно шофиране из града;
  • *ако е необходимо, например, да паркирате колата или пък да карате на заден ход до гаража;
  • *в случай на спиране на автомобил на наклонен участък – възможност за потегляне без колата Ви да направи връщане назад.

По правило продължителността на един урок по шофиране в автошкола отнема 2 академични часа на ден, тоест 90 минути.

Забележка

Що се отнася до теоретичните въпроси при обучението в автошколата, ако нещо е пропуснато или неразбрано, ще трябва да се потрудите допълнително у дома да го разберете сами.

Що се отнася до шофьорските умения, ако не се чувствате уверени в шофирането, осъзнавайки, че определените за това часове в автошколата няма да са достатъчни, винаги можете да поискате срещу заплащане да вземете допълнителни часове с обучаващия Ви инструктор в автошколата.

Проверка на знанията и получаване на шофьорска книжка в автошкола

В края на курса на обучение в автошколата по одобрената програма се провеждат вътрешни изпити. Те се провеждат в самата автошкола.

Първо се проверяват теоретичните знания  – това се случва с теглене на билети.

Можете да се подготвите за теста с помощта на онлайн симулатора за полагане на изпита по правилата за движение в пътната полиция на България през 2022 г., където въпросите са 100% в съответствие с официалните изпитни билети за категориите CD и ABM.

Курсистите в автошколата, които са издържали успешно теоретичния изпит, се допускат до практичния изпита по кормуване, тоест ако имат сертификат за завършено шофьорско училище в автошколата.

Важно при !

От 01.04.2021 г. влязоха в сила нововъведенията по отношение на правилата за полагане на практическия изпит по управление на МПС, при който кандидат-шофьор веднага след теория преминава градско шофиране без предварително утвърден маршрут.

Всъщност изпитът в КАТ е подобен на този, който държат курсистите в автошколата.