асаи

Какво да знаете за асаи?

Плодовете асаи

В родината си плодовете на палмата Еутерпа се консумират не само в суров вид.

От тях се правят алкохолни и безалкохолни напитки, както и енергийни напитки. Използват се като пълнеж за печива и се добавят към десерти и сладолед. Асаи плодовете се използват и за приготвяне на здравословни и вкусни сосове за топли ястия.

Къде да купя плодовете?

У нас е почти невъзможно да се купят прясно набрани плодове асаи. Но можем да закупим сушени плодове, екстракти, сокове, прах, капсули и различни хранителни добавки с добавка на плодове от бразилска палма.

Можете да направите покупка във физически и онлайн специализирани магазини за здравословно и спортно хранене, аптеки, еко магазини и други търговски обекти.

По правило обработката на Акай се извършва от компании от Съединените американски щати, Канада и Япония. Не само, че тези страни са най-близо до палмата асаи, но също така имат десетилетия опит и опит в производството на специални видове хранителни добавки.

Заключения

Въз основа на полезните свойства и характеристики, ние силно ви съветваме да опитате да въведете екзотичното Acai Berry в диетата си.

Освен това плодът практически няма противопоказания. Избирайте само висококачествени продукти от доверени марки и бъдете здрави.

Всички ползи на плодовете асаи

Бразилските плодове акай с право могат да се считат за един от най-богатите източници на витамин С. Много често те се продават и консумират под формата на прах, тъй като съхраняването на пресни плодове за дълго време е доста проблематично.

Този факт обаче по никакъв начин не омаловажава предимствата на този естествен продукт, който също има доста приятен вкус.

Причини защо да включите асаи във Вашето хранене

Както вече споменахме, основната причина, поради която тези плодове са станали толкова популярни сред ценителите на здравословното хранене и здравословния начин на живот, са високите им антиоксидантни свойства, пряко свързани с голямото количество аскорбинова киселина.

Асаи поддържат младостта на кожата и отличното състояние на целия организъм, като забавят процесите на стареене.

Съвсем не е изненадващо, че асаи е наричан в родината си „изворът на младостта“ и се включва в много козметични процедури. Това обаче съвсем не е всичко.