SEO оптимизацията

SEO оптимизацията – от какво значение е тя?

Какво правите, когато искате да намерите информация за нещо в Интернет? Отивате в Google, разбира се, или в някоя от другите търсачки – Yahoo, Bing и т.н., и проверявате първите три или четири резултата. През повечето време това е повече от достатъчно. Научавате всичко, което трябва да знаете, благодарение на SEO оптимизацията. Но какво е значението на SEO оптмизацията?

Това е причината всеки бизнес да се стреми към успех, като се опитва да заеме място като един от тези три резултата на върха на търсачките. А това е възможно само с добра SEO оптимизация.

Но какъв е смисълът на SEO оптимизацията изобщо?

Вероятно сте чували поне веднъж или два пъти думата SEO, но не сте сигурни какво е значението, което стои зад нея. Вероятно се чудите какво точно е SEO оптимизация и как работи SEO?

SEO е оптимизация за търсачки, която е начинът за увеличаване на количеството и качеството на трафика към вашия уебсайт чрез органични резултати от търсачките. Или с други думи начинът да бъдеш на върха на секцията без платени реклами, секцията, позната и с органичните обяви. Още по-просто казано е, че значението на SEO. Процесът на оптимизиране на съдържанието, което публикувате онлайн, така че различните търсачки да ви покажат статия/уебсайт като топ резултат, когато някой търси определена ключова дума.

Ако разгледаме различните части на SEO оптмизацията, най-важното може би е качеството на трафика, който получавате. Посетителите, от които се нуждаете, за да развиете бизнеса си, не са просто посетители. Те наистина трябва да се интересуват от нещата, които им предлагате, без значение дали говорим за продукт, услуга, идея и т.н. Когато имате „правилните“ посетители във вашия уебсайт, вие искате да започнете да печелите повече трафик сред тях. Повече кликвания се равняват на по-добро количество трафик, което е другото важно нещо, когато става въпрос за SEO.

Всеки трафик, за който не плащате, се нарича органичен трафик. Това е едно от основните неща, когато говорим за смисъла на SEO. Като по отношение на храната – органичното е по-добре. Това са търсещите, които наистина са кликнали върху вашия уебсайт. Не само защото сте платили за реклама, която изскача отгоре на екрана им. Но защото наистина се превърнахте в един от най-добрите резултати на Google, например. Това е успешното SEO.