кола под наем

Kак да спестите пари при следващата си кола под наем

Съвети при наем на кола

Взимането на кола под наем ще ви осигури перфектното и икономично пътуване.

Кога е най-доброто време за наема на кола?

Най-доброто време за наемане на кола е възможно най-скоро. Най-общо казано, ако искате да спестите малко пари, колкото по-рано резервирате, толкова по-добре. Това е вярно, защото цените за коли под наем са динамични, което означава, че се променят според търсенето (точно като самолетните билети). Дори ако имате месеци до планираната екскурзия, ние все пак Ви насърчаваме да резервирате онлайн и възможно най-рано!

Ето някои неща, които трябва да имате предвид, за да намерите идеалния баланс между времето, което имате преди наемането, и намирането на най-добрата възможна цена.

Резервирайте възможно най-рано

Най-доброто нещо, което можете да направите, за да спестите пари от колата си под наем, е да резервирате възможно най-рано. Когато направите това, вие не само гарантирате категорията и фирмата за отдаване под наем по ваш избор, но и по-ниска цена.

Ако можете, избягвайте да наемате кола през натоварения сезон

Ако вашата ваканция или бизнес пътуване все още се планира и/или датите са по-гъвкави, съветваме ви да избягвате резервации през високия сезон. Лятно часово време и пролетна ваканция са само някои примери за дати, които трябва да избягвате, ако е възможно.

Наемете кола в града, а не на летището

Знаете ли, че цените за местоположение на летището са по-скъпи? Наемането на гишето на летището е по-лесно, но онлайн резервацията може да ви спести много пари. Ако искате да сравните цените, можете да използвате търсачка, за да проверите наличността на летището и в града, за да вземете най-доброто решение.

Седмичните и уикендните цени може да са по-евтини!

Най-добрият начин да разберете дали цените за кола под наем през уикенда или седмично са по-евтини – и през повечето време са – е да сравните датите, на които ще вземете колата си под наем и да добавите дар или две. Ако отговаря на вашите планове, може да имате кола повече време и да получите по-евтина дневна цена.

Ако можете, проверете наличността в околните райони

Фиксирани сте върху идеята да вземете колата си под наем от едно конкретно място? Помисли отново. Използвайки същата логика, която обсъдихме по-рано, по-големите градове може да имат повече налични коли и следователно по-евтини цени.