най-добрите плъзгащи се стъклени врати част 1

5 съвета за избор на най-добрите плъзгащи се стъклени врати за вашия дом Част1

5 съвета за избор на най-добрите плъзгащи се стъклени врати за вашия дом

Инсталирането на нови плъзгащи се стъклени врати може да придаде повече стойност на вашия дом. Обаче това става реалност само ако изберете правилния стил. С толкова много възможности, как да разберете коя е най-подходяща за вашия дом? Ние сме тук, за да ви помогнем.

Ето кратък списък от пет съвета, които ще ви насърчат при закупуването на най-подходящите плъзгащи се стъклени врати.

  1. Премислете дизайна Едно от първите неща, които следва да надникнете, когато търсите плъзгаща се стъклена врата за вашия дом, е нейният дизайн. Не се концентрирайте единствено върху дизайна на самата врата, но вземете предвид и дизайна на вашия дом. Защо? За да получите плъзгаща се стъклена врата, която е в хармония с архитектурния стил на вашия дом. Например, ако имате по-стара, класическа къща, преценете да останете верни на нещо по-просто и елегантно. Не избирайте твърде голяма и стъклена врата, освен ако вашата къща не е съвременна. Врата, която не пасва на архитектурния стил на вашия дом, може да донесе дисхармония и да привлече вниманието в нежелана посока.
  2. Отделете внимание на енергийната ефективност на материалите Прозорците и плъзгащите се стъклени врати губят най-много енергия в дома ви. Затова при избора на плъзгаща се стъклена врата е важно да се фокусирате върху материалите, които са енергийно ефективни. Има два основни елемента, които следва да вземете предвид: стъклото и рамката.

Ето няколко подробности за всяка от най-добрите плъзгащи се стъклени врати:

 Вид стъкло Най-добрият избор за вътрешни врати е стъкло с Low-E покритие. Това покритие предпазва от ултравиолетовите лъчи и намалява разходите за енергия. Също така, има и други видове стъкла, които можете да изберете. Например, декоративното стъкло може да добави визуален елемент към вашия дом и задния двор. Освен това, то може да предпази от непожелани погледи на съседите, осигурявайки поверителността ви. Можете дори да изберете стъклена врата с вградени щори между двата панела. Тези щори се управляват отвън и се намират вмежду стъклените панели.

 Материал на рамката Има няколко опции за материала на рамката на вашия плъзгаща се стъклена врата. Някои от най-популярните включват винил, фибростъкло и алуминий. При избора на материал за рамката следва да обърнете внимание на енергийната ефективност и издръжливостта му. Също така, мислете как ще се впише с материалите във вашия дом. Винилът е бюджетно-приятен и лесен за поддръжка, но има ограничен избор от цветове. Изделяйте време, за да прецените какво е най-подходящо за вашите нужди преди да вземете решение относно материала на рамката.

  1. Потвърдете, че стилът се побира в архитектурата на вашия дом След като сте избрали подходящите материали, можете да започнете да разсъждавате за типа плъзгаща се стъклена врата, която ви е необходима. Има множество опции, но правилният избор ще зависи от архитектурата, наличното пространство и вашите лични предпочитания.
  2. Вижте повече в Част 2