Чудотворни икони

Чудотворни икони

Чудотворни икони

Чудотворни икони, в Русия има една чудотворна икона на Светата животворна Троица, която е нарисувана през XV век от монаха Андрей (Рубльов). Това е най-почитаната светиня на Троице-Сергиевата лавра и една от чудотворните икони на Русия.

Хората идват при нея с най-различни свои проблеми, молят се за разрешаването им, за промяна на  съдбата ви. Човек се обръща за помощ към тази икона, когато най-накрая е изгонен в ъгъла и не може да намери изход.

Как да направите своята молитва

Господ е справедлив, но може да бъде суров с тези, които искат твърде много за себе си и изобщо не мислят за другите. Ако молбата Ви преследва някакви егоистични цели или нарушава интересите на други хора, можете само да влошите ситуацията си. Преди да се молите на Троицата, трябва да разберете себе си, ясно и конкретно да формулирате искането.

За да поръчате Вашата икона, се свържете с нас:

Ние сме онлайн магазин за Православни икони, „BGikoni“. София, ж.к. Дървеница бл.21, вх.Б, ап.47. Можете да ни се обадите на телефон:+359 886 811 379.

Иконата „Иверската Божия майка“

Тя се смята за покровителка на всички жени, техен помощник и застъпник пред Господ. Иконата, използвана за премахване на „короната на безбрачие“ както от мъже, така и от жени. Пред иконата те също се молят за изцеление на телесни и психични заболявания, за утеха в болест.

Иберийската икона, почитана в Русия, е копие на древен образ, който се съхранява в Гърция на Атон, в Иверския манастир.

Историята на атонската икона датира от 9 век. Византийският император Теофил изпратил своите войници да унищожат светите икони. В една от къщите, където е била пазена иконата, воин е ударил с меч по лъка на Божията майка. За негов ужас кръвта започна да тече от раната. Поразен от чудо, воинът падна на колене в разкаяние.

Вярващите прибягват до помощта на тази икона по време на болести и премеждия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *