лазерното обезкосмяване

Цялата истина за лазерното обезкосмяване

Цялата истина за лазерното обезкосмяване.

Всичко, което искате да знаете, за да се отървете от космите завинаги, но се страхувахте да попитате.

Да се отървете от космите, които не желаете завинаги е примамлива перспектива: не е необходимо да дразните кожата си всеки ден с бръснене или да чакате, докато космите пораснат достатъчно, за планирано премахване на космите. Съществува обаче мнение, че хардуерното обезкосмяване, което елиминира космите завинаги, е болезнено, скъпо и понякога опасно за здравето. Така ли е, в действителност, хайде да попитаме за мнение видни специалисти – професионалисти.

Като начало, нека разберем какво е лазерното обезкосмяване и как то се различава от фотоепилацията?

Лазерната епилация е модерна технология за унищожаване на космените фоликули с помощта на светлинно лъчение. Лазерът е по-мощна техника и следователно броят на сесиите за епилация ще бъде по-малък от този на фотоепилацията. Друго предимство на лазерната технология е, че тя може да се използва върху кожата от най-лекия до най-тъмен цвят и с всякакъв тип коса.

Може ли с лазерната епилация да се отървем от космите завинаги? Може, да.

По време на процедурата високата температура унищожава фоликула, без който растежът на косата е невъзможен. Но понякога тънките косъмчета се появяват отново – те могат да бъдат „довършени“ вече по точка.

Как да се подготвим за процедурата?

Единствената забрана преди процедурата е дъбенето. Ще трябва да откажете да посетите солариума и да изчакате дали тенът е все още свеж, например, наскоро сте се завърнали от почивка. Ще трябва да изчакаме 3 седмици, не по-малко.

Днес има много устройства за лазерно обезкосмяване: инсталациите са оборудвани с рубинови, александритови, неодимови, диодни матрици. Всеки лазер има своя собствена характеристика: например, рубинен лазер не може да премахва светли или червени косми, докато александритът не премахва космите по тъмната кожа.

Диодният лазер е много мощен и работи с всякакъв тип кожа и коса. Има и неодимов лазер, който също премахва космите от всякакъв цвят от всеки фототип на кожата, а също така коагулира съдовете, които захранват фоликула. Вярно е, силата му не е толкова висока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *