Химическо чистене

Химическо чистене и безопасност: какви дрехи могат да се почистват с разтворители?

Химическо чистене и безопасност: какви дрехи могат да се почистват с разтворители?

За някои тъкани химическото чистене е единственият разумен вариант. Това се отнася за деликатни материали, които биха могли да се разширят и променят формата си, когато са засегнати от вода, както и материали, които са дебели или податливи на натрупване. Химическото чистене работи добре за коприна, вълна, кадифе, шифон, кадифе или естествена кожа. Тъй като този метод за отстраняване на мръсотия не използва вода, дрехите са готови за носене веднага. Това е предимство, което ще оценим най-много, ако имаме дрехи, които абсорбират много вода и съхнат дълго време, като палта или костюми от вълна.

Какво може да се почисти химически? В случай на съмнение, винаги трябва да проверявате информацията на етикета. Ако съдържа съответния символ (буквата P в кръг), това означава, че дрехата е подходяща за химическо чистене и не трябва да се пере в домакинска пералня или на ръка.

Химическо чистене или почистване вкъщи?

Химическото чистене никога не трябва да се извършва у дома. Достъпността на перилните препарати и желанието да спестите пари от перални услуги могат да бъдат изкушаващи. Трябва обаче да запомните, че химическото чистене включва изключително силни химикали, които могат да бъдат вредни в домашни условия. Само химическото чистене разполага с подходящо оборудване, което прави процеса на почистване напълно безопасен.

Безопасно ли е химическото чистене за здравето?

Ако целият процес се извършва с професионално оборудване и почистващи препарати и в съответствие с правилата за безопасност, тогава не е нужно да се притеснявате за вашето здраве. Това се отнася както за собственика на дрехите, така и за персонала на химическото чистене. Персоналът няма пряк контакт с препаратите, а почистването се извършва в затворен цикъл. Освен това, ако имате химическо чистене, трябва да изберете висококачествени препарати на базата на суровини и добавки, доставени от реномирани производители като PCC Group. Сертифицираните продукти с добро качество осигуряват по-високо ниво на безопасност, ако продуктът се използва по предназначение. Моля, имайте предвид също, че химическото чистене включва изсушаване и проветряване на дрехите, което премахва тетрахлоретилена от техните влакна.

Ефективно ли е химическото чистене?

Тетрахлоретиленът е детергент с нисък вискозитет и ниско повърхностно напрежение. Тези свойства го правят отличен за премахване на петна, особено тези от органичен произход. Веществото лесно прониква във влакната и помага за отстраняване на силни замърсявания. Изсъхва бързо и не оставя следи по дрехите. Но най-важното е, че е напълно безопасен за тъканите, въпреки че ефектът му е изключително интензивен.

Такъв метод за премахване на петна от дрехи е не само ефективен, но и бърз. Целият цикъл на почистване, включително центрофугиране и гладене, продължава до 1,5 часа. Дрехите, оставени в химическото чистене, обикновено са готови за вземане на следващия ден. Химическо чистене и безопасност в едно, кликнете тук