тренировки

Тренировки за отслабване на бягащата пътека

Как да отслабнем чрез спорт?

Когато видим, че кантарът казва, че килограмите са нарастнали, започваме да търсим най-добрия начин да отслабнем. Бягането без съмнение е идеалното средство за отслабване чрез тренировки. Това е моментът, в който хиляди въпроси идват на ум:

  • Колко време трябва да тичам, за да отслабна?
  • Колко километра трябва да правя на седмица?
  • Дали е по-добре да ходя, отколкото да тичам?

Отговорът е, че ще отслабнете само ако изберете най-подходящата тренировка, когато бягате.

Според експертите най-добрата комбинация за постигане на нашата цел за отслабване е комбинацията от силови тренировки с кардио. Разбира се, в кардио частта бягането може да играе основна роля, тъй като има голям разход на калории.

Най-ефективните тренировки за загуба на килограми

  • Бягайте продължително и интензивно

Дългите бягания са тренировки от повече от 30-45 минути, като целта е да издържим цялото време, което сме си поставили за цел, бягайки с контролирано темпо. Важно е този тип тренировки да се правят в прогресия, защото ако не сме в добра физическа форма, можем да се контузим.

  • Бягайте с добро темпо

Промени в ритъма. Този тип тренировка е силно препоръчителна, тъй като съчетава периоди с висока интензивност с по-меки моменти. Тази промяна в интензивността кара сърдечния ни ритъм да се ускори и това води до висок разход на калории.

  • Наклони

Наклоните са специфичната силова тренировка и затова ще постигнем голям калориен разход поради увеличаване на пулсациите и мускулна активация.

  • Серия, основна за бегачи

Сериите са вид тренировка, в която ще зададем целево разстояние, за да го изминем с висока интензивност. След като постигнем целта си, ще почиваме изправени или вървим. Поради физическото натоварване се постига висок разход на калории. Сериите, наклоните или промените в ритъма означават, че след като приключим тренировката си, сърдечната честота остава висока и основният калориен разход е по-голям от ден без тренировка.

Тренировка за начинаещи

Ако нямате опит в бягането, моят съвет е да започнете с леки тренировки за ходене и бягане и постепенно да увеличавате интензивността на тренировките. След това можете да увеличите тренировките си.

Хранене

За да отслабнете, бягането не е единственият метод, който ще ви помогне да го постигнете. Храната е ключова, тоест изоставянето на нездравословната храна.

Когато говорим за изгаряне на мазнини, трябва да вземем под внимание два основни аспекта: редовното трениране и храненето. Диетата трябва да е балансирана и ако се контролира от специалист, толкова по-добре, защото ще забележите как напредвате в целта си за отслабване бягане.

Но има и обратната страна. Трябва да знаете, че въпреки че тренирате усилено, следвате балансирана диета и полагате най-доброто от себе си във всяка от тренировките си за бягане, може да правите някои (доста често срещани) грешки, които ви пречат да отслабнете: твърде много аеробна работа, липса на протеин , приемате по-малко калории от необходимото или не си почивате достатъчно.