термо бельо

Термо бельо – поддръжка и характеристрики

Съвети при избора на термо бельо

Когато избирате дебелина на вълненото термо бельо, трябва да се съсредоточите върху собствените си чувства, планове за деня и метеорологичните условия. Човек с лоша терморегулация ще се нуждае от малко по-топъл комплект, отколкото се изисква от времето. Но ако в същото време трябва да прекарате по-голямата част от деня в добре затоплена стая, плътното вълнено бельо само ще влоши ситуацията.

Важно е също така да изберете правилния размер на вълненото бельо. Не трябва да е твърде рехаво, за да абсорбира и премахва ефективно влагата. Идеалното вълнено бельо се увива плътно, но не се компресира, защото ако кръвоснабдяването е нарушено, тези части на тялото вместо да се затоплят, ще замръзнат.

Поддръжка

Вълнените изделия изискват специални грижи. Обикновено такава информация е посочена на етикета на вълненото бельо, но има също и общи принципи:

  • термо бельото може да се пере на ръка или в подходящ режим в машината (при ниска температура);
  • за изпиране е по-добре да използвате течни перилни препарати и шампоани, както и балсами, предназначени за вълна;
  • такова вълнено бельо не бива да се изцежда, усуква и разтяга, то се суши разгънато върху хоризонтална повърхност.

Термо вълнено бельо от мериносова вълна за деца: характеристики и избор

Термо вълненото бельо се нарича такова бельо, което може да осигури комфорт и топлина през студения сезон. Когато купуват такива дрехи за деца, те най-често се спират на изделия от мериносова вълна, тъй като те имат голям брой предимства.

Характеристики, плюсове и минуси на вълненото бельо

Мериносовата вълна се добива от специална порода овце, чиято вълна е формирана от меки и фини влакна. Вълненото бельо, изработено от добра вълна, има свойствата да затоплят добре и същевременно да премахват влагата, така че са чудесни за зимни, есенни и пролетни разходки. То е търсено и много предпочитано от женския пол. Знае, че жените повече се чувстват поизмръзнали в студените месеци. По тази причина вълненото бельо, особено ако е и привлекателно, е отличен избор за тях.