ролетни гаражни врати

Ролетни гаражни врати и опции за профил

Опции за профил на ролетни гаражни врати

Профилът е в основата на ролетните щори. Първо го избират, а след това избират пълен комплект (гуми, валове, кутия, електродвигател) за него. Има три вида – пълни с пяна, екструдирана и едностенна стомана. Снимката вдясно показва разликите в дебелината между профилите и между сандвич панела от секционната врата. Профилът е свързан един с друг благодарение на ключалки, просто като се облича един върху друг. Само пълните с пяна профили са способни да задържат топлината, но не препоръчваме поставянето на ролетни врати в топъл гараж, топлината ще излезе на улицата, а при студено време също ще бъде покрита със скреж.

  • Профил с пяна
    Представлява тънка алуминиева лента като обвивка, запълнена отвътре с полиуретанова пяна. Пяната тук не е проста, а много плътна – 70-80 kg / m3. За сравнение, плътността на обикновената полиуретанова пяна в цилиндри е 25 kg / m3. Задачата на профила е да затвори отвора от вятъра и слънцето, той е лек и евтин, но не е в състояние да издържи на счупване и от силен удар ще бъде смачкан или счупен. Подходящ за монтаж под навес, в студен гараж, навес. Дебелината на лентата варира от 0,23 мм за профила PD55 до 0,49 мм за най-масивния AG77.
  • Екструдиран профил
    Този профил е изработен от алуминий за леене под налягане. Има дебели стени и напречни ребра за втвърдяване, отвътре е куха. Изключително издръжлив, много трудно се счупва, заради самите ребра. Но той е значително по-скъп и по-тежък от напълнен с пяна. Следователно останалите компоненти на портата (двигател, вал, система за окачване, гуми) ще бъдат по-мощни и по-скъпи.

Защо е важно да знаете своя ветрови регион?

Факт е, че ролетните гаражни врати са много чувствителни към натоварване от вятър, колкото по-широк е отворът, толкова по-ниска скорост на вятъра може да издържи крилото на вратата. И има доста профили, от които се сглобява платното, и всеки има свои собствени индикатори за натоварване от вятър. Има и специални ключалки за вятър, които увеличават устойчивостта на вятър. За да не бъдат издухани вашите ролетни гаражни врати от ураган, ние вземаме за основа вашия район на вятъра, ширината на отвора и от това избираме профил. Понякога ширината на отвора трябва да бъде намалена, за да се вмести в желаните стойности надолу по вятъра