Ремонт на покрив

Ремонт на покриви с шиндли

Да поговорим за извършване на ремонт на покрив с помощта на керамични или цименто-пясъчни плочки.

При необходимост от ремонт на керамични или цименто-пясъчни плочки, отстранете старата шпакловка и запълнете фугите с нов разтвор. За да го приготвите, трябва да вземете част от вар с кълчища и две части пясък. Ако няколко плочи са повредени, тогава възстановяването се извършва в следната последователност на ремонт на покрив.

Под разположените отгоре съседни плочи се забиват дървени клинове, след което повредената плоча се отстранява. Това може да стане чрез закачане на ръба на плочата с маламашка.

Плочата, закована към шината, се отстранява (това става чрез завъртане и повдигане на маламашката). При невъзможност да се отстрани по подобен начин, пироните трябва да се издърпат с пирони или да се отрежат шапките им с мелница. Ако има нужда, тогава освен това трябва да се смени покривният материал. Гвоздеите, с които са захванати летвите за гредите, се отстраняват, след което под двата края на участъка от летвата, който се сваля и отрязва, се поставя здрав картон.

Lesen Sie weitere Informationen über kap verdieping.

Повредената част от покривния материал се отстранява с остър нож. След това трябва да се постави пластир, който е по-голям от изрязаното парче, като ръбовете се намазват с битумен мастик. След това трябва да изрежете нови летви. Тяхното напречно сечение трябва да е равно на напречното сечение на отдалечените. Готовите летви се заковават на мястото на старите. Накрая на летвите се заковава нова керемида. Ако е необходимо да смените плочите в няколко реда, работата трябва да започне от долните редове и да продължи нагоре.

Ремонт на покриви с шиндли

При повреда на битумните керемиди смяната се извършва по същия начин. Първо се отстраняват старите пирони, след което внимателно се отстраняват повредените плочки, след което внимателно се вкарват нови части, които се закрепват с пирони (25 см дължина) с широка глава. Необходимостта от такава подмяна е много рядка. По-често е необходимо да смажете пролуките на кръстовището с помощта на битумен мастик.