Пречиствател на въздух

Пречиствател на въздух

Пречиствател на въздух: за какво са, какви видове има и как да изберем?

Заедно с нарастващите изисквания за качеството на жилищата и енергоспестяването в комуналния сектор се развиват и изискванията за качеството на въздуха, който дишаме. Топлоизолираните помещения и следователно често недостатъчната вентилация водят до влошаване на състоянието на въздуха.

В условията на пренаселени градове, замърсени с газ улици, близост до индустриални предприятия. Никой не може да гарантира, че въздухът, влизащ в къщата от улицата, е достатъчно чист. А в общия офис, клиника, класна стая или аудитория, където по цял ден са много хора, въздухът е по-замърсен, отколкото навън. Особено по време на сезонни епидемии. Следователно, след настройване на вентилацията и осигуряване на необходимия въздухообмен (захранващи или изпускателни вентилатори, захранващо и изпускателно устройство, или стенни рекуператори и вентилатори). Второто рационално действие ще бъде инсталирането на пречиствател на въздуха.

Пречиствател на въздух за прах и как да изберем пречиствател на въздух за страдащи от алергия. Това са едни от най-често въвежданите заявки в търсачките. Това потвърждава, че хората са започнали да се грижат повече за качеството на живота си.

За нас: Василиас Интернешънал ЕООД, София 1680 ул. “ Пирински проход“ 61А, ет. 4, Телефон за връзка: +359 2 963 33 04.

Какво е пречиствател на въздуха?

Проблемът с пречистването на въздуха в пречистватели с различна сложност се решава приблизително по същия начин: въздухът от помещението се всмуква от лопатките на вентилатора и се насочва в камерата с филтри. Преминавайки през филтрите, въздушният поток се пречиства и неутрализира в различна степен от различни замърсители: прах, власинки от покрития, косми от домашни любимци, тютюнев дим, миризми от готвене, микроби или бактерии.

Тази инсталация не добавя кислород и чист въздух към стаите, но поддържа рециркулирания въздух в помещенията чист. И това определено е полезно за големи и особено малки жители на къща или апартамент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *