Канализация

Отпушете канализация със съвети от експерти

Имате ли запушен канал? Излизат ли лоши миризми от тръбите? Бавно ли се оттича водата? Тогава сте попаднали на правилното място. В тази статия ще споделим най-добрите съвети от експертите как да отпушите канал. Ние дори ще добавим някои допълнителни съвети, за да ви помогнем да предотвратите появата на запушвания и запушвания в бъдеще.

 

Как да отпушите канализация

Запушените канали са един от най-често срещаните проблеми, с които се борят собствениците на жилища, но отпушването на запушен канал не трябва да е трудно. Всъщност има редица супер прости решения, които ще възстановят водния поток и функционирането на вашите канали за нула време. Не бъдете един от многото хора, които се борят със запушени канали тази година. Следвайте нашите експертни предложения и поддържайте канализацията свободно течаща.

 

Отпушете дренаж със сол

Наред с многобройните си приложения в кухнята, солта може да се използва и като естествено и нетоксично средство за отпушване на канализацията. Солта е чудесна почистваща съставка поради своите абразивни и антисептични свойства. За да отпушите канала си със сол, просто направете разтвор 50/50 от сол и вода, загрейте почти до точката на кипене и след това излейте солената вода в канала. Повторете това няколко пъти и след това изплакнете канала с хладка вода. Да се ​​научите как да отпушите канал със сол е изключително лесно и не изисква пътуване до магазина за всички съставки.

 

Как да отпушите канализация, в която има косми

Космите са една от най-честите причини за запушване на канализацията в Обединеното кралство и също така могат да бъдат едно от най-разочароващите неща за отстраняване. Въпреки това, като експерти по запушени канали, ние открихме, че най-добрият начин за отпушване на канал, в който има косми, е да използвате дренажна змия. Тези малки инструменти са много достъпни и лесен начин за отпушване на вашите канали у дома. Просто поставете дренажната змия в каналите, като я завъртите, докато вървите, и след това закачете косата, за да я издърпате. Отпушването на канализация в него всъщност е много лесно и ще помогне отново да се възстанови потокът на водата по тръбите.

 

Най-добър съвет: препоръчваме да почиствате каналите си от косми всеки месец, за да осигурите оптимален воден поток.

 

Как да отпушите запушен с мазнини дренаж

Ако знаете нещо за грижата за канализацията, знаете, че изливането на грес в канала е голямо не-не. Въпреки това, за съжаление не винаги е възможно да се предотврати навлизането на цялата мазнина във вашите канали. А мазнините са добре известни с това, че се натрупват с течение на времето. Така че дори малко мазнина, попаднала в тръбите, ще залепне по краищата и ще се натрупа с течение на времето, оставяйки ви с бавно източваща се мивка и запушване, което само се увеличава. Ако подозирате, че това се случва, най-доброто решение е да научите как да отпушите запушен с мазнина канал. Възможно е малки запушвания от мазнина да бъдат коригирани чрез редовно промиване на гореща вода в канализацията, но само ако натрупването на мазнина не е голямо. Често повечето хора откриват, че химическите почистващи препарати са много по-ефективни при разтваряне на натрупаните мазнини в канализацията.

 

Най-добър съвет: Ако установите, че имате повтарящи се проблеми със запушвания с мазнина, най-доброто решение е да бъдете по-предпазливи какво изсипвате в канализацията. Както често се казва превенцията винаги е по-добра от лечението.