коледните подаръци

Магията на коледната носталгия и коледните подаръци

Суматохата на сезона понякога затъмнява причините за традицията да се подаряват коледните подаръци. Това обаче е традиция, основана на историята. Обичаят също така илюстрира човешката нужда да изрази благодарност и обич.

Защо даваме подаръци на Коледа

Коледа е традиционно време за подаръци. Има лични причини, поради които хората дават коледни подаръци. Мотивите варират в зависимост от индивида, но има някои общи теми.

Религиозен контекст

Историята за Рождество Христово оказва значително влияние върху традицията на коледното подаряване. Християните цитират Тримата мъдреци или влъхвите като библейски контекст за раздаване на подаръци по време на коледния сезон. Влъхвите донесоха дарове от злато, ливан и смирна на бебето Исус в яслите.

Имитиране на тримата мъдреци

Тези скъпоценни предмети показват уважението и благоговението, което мъдреците са имали към Божия Син. Християните също даряват подаръци за Коледа на членове на семейството, приятели и нуждаещи се като начин да си спомнят тримата мъдреци, които почитат Младенеца Христос. Съвременна интерпретация на обичая е признанието, че Коледа е рожденият ден на Исус. Тъй като даването на материални подаръци за рождения ден на Него не е възможно, вместо това хората си дават подаръци един на друг в чест на деня.

Любов и привързаност

Коледните подаръци са време да изненадаме и зарадваме тези, които обичаме. Хората се радват да намерят този идеален подарък. Веднъж опакован и доставен, даряващият гледа щастливото лице на получателя, докато той или тя го разопакова.

Магията на коледната носталгия

Има и нещо специално в детското очакване и надежда през това време на годината. Малките ръчички едва се отдръпват от опакованите подаръци за Коледа под елхата. Възрастните се връщат към Коледите от собственото си детство с носталгия и умиление.

Насърчаване на бизнеса

Бизнесът използва това време на годината за промоция и реклама. Много фирми изпращат подаръци на ценни клиенти, за да им благодарят за техния бизнес. Даването на подаръци също е начин за реклама на компанията и насърчаване на положителни връзки с обществеността.

Подаръци за благодарност

Много хора използват коледния сезон като начин да благодарят на хората за техните услуги и усилия през годината. Хората дават тези подаръци на голямо разнообразие от хора, включително:

  • Учители
  • Пощальони
  • Портиери
  • Разносвачи на вестници
  • Домашни работници

Бизнесът също дава подаръци на служителите, за да изрази признателност за работата през предходната година. Понякога тези подаръци са под формата на пари, като коледен бонус; друг път са под формата на ваучери за подарък.