инструменти за чистене на стъкла

Кои са популярните инструменти за чистене на стъкла?

Практични инструменти за чистене на стъкла за перфектно резултати

Разбира се, никакво почистване не е възможно без специално оборудване  и инструменти за чистене на стъкла, измиване на прозорци. За да улеснят почистването на прозорците, производителите са се погрижили за различни ситуации, при които достъпът до повърхности може да бъде затруднен.

Един моп за прозорци и стъкла не е достатъчен. Необходимо е закупуване на друго оборудване за миене на прозорци.

Тъканите от микрофибър са най-често срещаната и най-търсената част от инвентара, инструментите за чистене на стъкла. За секунди микрофибърната тъкан ще събере малки частици прах във влакната си, без да остави нито един мъх или дори мръсна следа след себе си. Също така специалната структура бързо абсорбира влагата и надеждно я задържа във влакната си.

Такива материали не изискват специални условия за съхранение. Плътната му структура осигурява устойчивост на износване и надеждност при използване. В допълнение, микрофибърът не се страхува от контакт с агресивни компоненти на перилни препарати.

Друг вид популярен инструмент е така нареченият отцедник за прозорци. Рамката за прозорци и стъкло е рамка, изработена от метал или здрава пластмаса. Изборът на основен материал зависи само от честотата на използване.

Друг вид инструменти за чистене на стъкла са металните плъзгачи за прозорци са подходящи за професионални почистващи препарати. Пластмасата е много по-лек материал. Най-често се използва в домашни условия.

Между двете плочи има дебела гума за дренаж – замазка, която не пропуска нито капка вода. Стъклото ще блести чисто за секунди. Също така, когато купувате, трябва да обърнете внимание на въртящия се механизъм на замазката за шофиране.

Много често чистачката за прозорци е оборудвана с още един ценен инструмент за чистене на стъкла и той се нарича телескопична дръжка. Този инструмент за чистене на стъкла ще осигури най-компактното съхранение, а също и при почистване ще можете да достигнете до най-добрите точки.