Козметика за лице

Козметика за лице – Натурални или синтетични активни съставки?

Козметика за лице

Козметика за лице. Ползвайки напълно натурални, висококачествени продукти с гарантиран състав. Получавате реална ефективност, резултати и желаното въздействие на активните съставки върху кожата в козметичен аспект. Натуралните съставки и молекули в съдържанието на 100 % натуралните био продукти се усвояват отлично от кожата.

Те действат на клетъчно ниво (защото са липидо-разтворими и се разпознават от клетъчните мембрани) и стимулират вътрешните ресурси на организма. Така съдействат за синтезиране на необходимите вещества за възстановяване на баланса, хидратацията, регулиране на секретирането и други функционалности на кожата.

Синтетични заместители

Развитието на съвременните технологии и модерни рамки в козметиката по отношение на натуралност и чистота, засили интереса към етеричните масла и растенията. Учените търсят „активната съставка“, отговорна за ефекта от цялото растение. Те се стремят да синтезират, тази единична молекула изкуствено, така че да не е нужно да използват цялото растение като източник. По този начин те създават съвършено нова молекула, която няма нищо общо с растението.

Как тялото ни възприема синтетичните заместители

Нашите тела са настроени да разпознават и метаболизират само органични компоненти с познати молекулярни структури. Какво означава тялото да метаболизира. Всяко „чуждо“ вещество или компонент от продукт, който попадне в тялото, трябва да се разпадне на малки подходящи за клетките „частици“.

Тялото си има и собствен начин да разпознае кое за него е полезно и кое не е. По този начин полезното от разпаднатите малки частици се определя като подходящо, това което не е полезно се филтрира и определя като токсично. Това са двата основни процеса в тялото наречени метаболизъм и детоксикация.

Арома терапията като подход

При напълно натуралните козметични продукти козметичният ефект се постига с прилагането на етеричните масла разтворени в растителни липиди, което отново действа на много нива. Подхранват и изграждат нарушената липидна бариера, като съвсем естествено помагат на кожата сама да се справя със загубата на вода.

Освен това, растителните масла доставят на кожата ненаситени мастни киселини, витамин А и витамин Е, като основни антиоксиданти, борещи се с процесите на стареене в нея. Заздравяват епитела и правят кожата по-устойчива на външните климатични фактори, нормализират и усвояването на витамин Д, който отново заради неподходящите продукти е в недостиг при много от хората.