SEO-оптимизация

Как да се класираме в Google

Фактори за добро класиране в Google и SEO оптимизация

Off-page оптимизация на търсачки, социални медии и др.

Факторите за SEO оптимизация извън страницата включват тези сигнали, изпратени до Google не от каквито и да е промени. Направени в кода или съдържанието на вашия сайт, а от уебсайтове на трети страни. Ето защо тази категория фактори включва главно връзки или споменавания на вашите страници в чужди сайтове или профили в социални медии. Например в София агенция за оптимизация „Уебстейшън“ има нужния капацитет и опит, за да ви помогне да бъдете на конкурентна позиция в интернет. Потърсете ги на адрес: бул. ”Драган Цанков” 36 и имейл: info@webstation.bg.

Входящи връзки

Това е най-големият фактор извън страницата. Връзките към вашето съдържание от подходящи, авторитетни сайтове са много силен сигнал към Google, че съдържанието е популярно и достойно. Можем да разглеждаме връзките като „гласове“ – хората се свързват със съдържание от своите уебсайтове или от своите акаунти в социалните медии, защото го оценяват. Връзките показват, че тази част от съдържанието, този уебсайт и този автор са надежден, авторитетен източник на информация. Ето защо изграждането на надежден профил за обратна връзка е един от стълбовете на SEO оптимизацията за търсачки.

  • Link authority- Печеленето на връзки от силно авторитетни сайтове е по-ценно от печеленето на връзки в уебсайтове с по-нисък рейтинг на авторитет.
  • Link relevancy- Google предпочита връзки от съответните сайтове – обикновено в една и съща индустрия. Или новинарски сайтове или сайтове за рецензии, които покриват много индустрии по надежден начин.
  • Page relevancy- Google разглежда съдържанието около връзката и оценява доколко съответното съдържание е подходящо за вашето съдържание. Връзките от изключително подходящо съдържание изпращат по-силен сигнал.
  • Anchor text – Съответният котва текст (текстът, върху който хората кликват, за да посетят връзката) е важен сигнал, защото помага на Google да разбере по-добре контекста на всяка връзка.

Социални сигнали

Споделянето в социалните платформи и общият социален шум около вашето съдържание е сигнал към Google, че съдържанието е полезно и оценено. И когато препоръчвате съдържание като решение на своя потребител, полезните и оценени са високо в списъка с приоритети.