линк билдинг

Как да се издигнем в класирането на Google?

Линк билдинг – средство за позпомагане на бизнеса

Изграждането на връзки (линк билдинг) е полезно не само, защото може да допринесе за подобряване на класирането и трафика от органично търсене, но също така има набор от други предимства, които могат да бъдат от полза за вашия бизнес.

Също така е вярно да се каже, че връзките идват естествено в резултат на други дейности, при които основната цел може да не е генерирането на връзки. Например, ако пуснете нов продукт, който никога, никога не е бил виждан преди и е наистина революционен, вероятно ще получите много връзки към уебсайта си като резултат. Или ако създадете страхотно съдържание, което е проектирано да бъде най-доброто ръководство във вашата индустрия (и всъщност е!), тогава е вероятно да получите връзки като резултат.

Нито една от тези дейности, създаване на страхотен продукт и създаване на страхотно съдържание, няма да бъде извършена поради ползата от линк билдинг, но линковете са следствие от дейността.

Ето защо трябва да мислим за линк билдинга не като самостоятелна дейност, а като нещо, което се свързва с други части на вашата организация и където ползата надхвърля самите връзки. Овладейте изкуството (и науката) за линк билдинг

Разберете как силата на SEO извън сайта може да Ви помогне да увеличите трафика си и да изградите информираност за вашата марка.

Изграждане на взаимоотношения

Изграждането на връзки често може да включва достигане до други подходящи уебсайтове и блогове във вашата индустрия. Този обхват често е свързан с популяризирането на нещо, което току-що сте създали, като част от съдържание или инфографика. Общата цел на обхвата е да получите връзка, но има много повече ползи от тази:

Обхватът може да Ви помогне да изградите дългосрочни взаимоотношения с ключови влиятелни лица във вашата индустрия. Тези взаимоотношения могат да означават, че вашият бизнес ще стане високо ценен и надежден . Това само по себе си е ценно. Дори ако забравим изграждането на връзки за момент, защото вие създавате истински защитници на вашия бизнес. В някои случаи може да изградите отношения с писатели или журналисти. Те в крайна сметка се свързват с вас и искат вашата помощ, вместо обратното.

Изпращане на реферален трафик

Говорихме за въздействието на връзките върху вашето класиране, но какво ще кажете за въздействието на връзките върху трафика на препоръчани потребители? Една добра връзка от много посещаван уебсайт също може да доведе до увеличаване на трафика. Ако това е подходящ уебсайт, шансовете са, че трафикът също е подходящ.  Може да доведе до увеличаване на потенциални клиенти или продажби също.

В тази ситуация стойността на връзката не е само за SEO – тя е за клиентите. Можете да поставите връзки към уебсайта си пред хора, които наистина се интересуват от това, което правите, те може да кликнат върху тях. Разбира се, те може да не извадят кредитната си карта и да купят от вас веднага. Те обазе вече са наясно кой сте и какво правите.

Изграждане на бранд

Доброто изграждане на връзки може да помогне за изграждането на вашата марка. То ще ви утвърди като авторитет във вашата ниша. Има някои техники за изграждане на връзки като създаване на съдържание. Те могат да покажат на хората експертния опит на вашата компания. Това може да помогне много за изграждането на вашата марка. Например, създаване на съдържание въз основа на данни от индустрията. Ако го публикувате, имате шанс да станете добре известни с него във вашата индустрия. Когато общувате и се опитвате да получите връзки към съдържанието, вие показвате своя опит. Молите други хора във вашата индустрия да помогнат за разпространението на информацията и да покажат на другите същото.