коучинг позиция

Какво е коучинг позиция?

Наистина за това мълчат много експерти, но напразно. Защото, по мое мнение, без разбиране на този факт е невъзможно да се обясни човешки какво е коучинг. И така, приятели. Има такова нещо като коучинг позиция. Всяко отклонение от тази позиция и още повече свикването с ролята на ментор (ментор) е груба грешка от страна на специалист. Треньорът не преподава и не съветва. Следователно той не може да бъде ментор.

*Позицията на треньора не е позиция на наставника

Консултация ли е коучинга?

В широк смисъл консултирането е нещо, което е свързано изключително с бизнеса. Но трябва да се помни, че консултирането е обичайната консултация, преименувана по западен начин с цел преопаковане и маркетингови ползи.

Коучингът наистина работи

Чел съм, че коучингът изобщо не работи и следователно единственият шанс да спечелите поне малко пари от този вид дейност е …. Обучение на други треньори.

Какво е коучинг позиция?

Тук се приема, че цялата тази пясъчник не е нищо повече от обикновен MLM или мрежов бизнес. А други „напреднали гурута“ се отнасят до организациите, които издават сертификати за треньори, като финансови пирамиди.

Ако това беше вярно, тогава единствената цел на тези организации би била да имат критична маса треньори, които да обучават други треньори. Но не всички получават сертификати след обучение. И трябва да вземете това предвид, ако изведнъж решите да преминете през скъпо обучение.

Но да се върнем към ефективността на коучинга. Нека си припомним, че целият процес на коучинг сесия е изграден върху позицията на коуч, чиято единствена задача е да прилага поведенчески модели на практика. Треньорът, ако е наистина добър специалист, действа като вид облачно устройство, на което се съхраняват всички тези модели. И задължението на треньора е просто да насочи клиента през всички етапи на даден модел, в зависимост от първоначалната заявка на клиента.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *