Каква е разликата между кетъринга и ресторанта?

Каква е разликата между кетъринга и ресторанта?

Каква е разликата между кетъринга и ресторанта?

На какво трябва да обърнат внимание клиентите, когато решат да проведат събитие с кетъринг в ресторант или да поръчат кетъринг?

Разбира се, има много разлики между тези две области. Кетърингът е по-гъвкав и удобен от ресторант, но в същото време и по-скъп.

Основното предимство за клиента е: мобилност, възможност да бъде домакин на събитие за произволен брой гости и индивидуална разработка на менюто.

Можем да организираме пикник в задния двор на частна къща за 200 гости или романтична среща на покрива за двама. В същото време нивото на предлаганите услуги винаги трябва да е на най-високо ниво.

Най-важното нещо при кетъринга е емоцията, която гостът ще изпита на събитието.

Изключително важно е да се спазват и стандартите за този вид бизнес.

Работейки с клиента, кетъринг агенцията се придържа към общите стандарти за обслужване: качество на продукта, вкус, най-добрите готвачи и високо ниво на обслужване.

За целта е необходимо най-модерното оборудване за ресторанти и екип от професионалисти!

Нещо повече, на клиента може да се предложи обиколка и да се  покаже как работи всичко. Но това далеч не всички го предлагат.  Не са много ресторантьорите, които са готови да пуснат клиента в производствената си кухня. Прекрасно е, когато се  даде на госта малко повече, отколкото той очаква: каним готвачи от различни страни, организираме събития на всяко място, предоставяме дизайнерски ястия и мебели и сме готови да разработим меню, като вземем предвид всички желания на госта!

Най-важното е емоцията, изпитана от госта на събитието.

Кой използва услугите за хранене най-често?

Това са две категории гости:

корпоративният сектор – големи компании, които организират събития от 100 до 3000 души. Тази категория е чувствителна към цените, но взискателна за представяне. На първо място за тях са важни разходите и уау ефектът.

Втората категория са частните празници: сватби, рождени дни, кръщенета, детски партита.

За частния сектор са важни нивото и репутацията на кетъринга, качеството на продуктите, вкусът, искреността и, разбира се, премиум услугата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *