анаболните стероиди

Анаболните стероиди в детайли

Ускорете мускулния растеж с анаболните стероиди

Лекарят може да предпише анаболни стероиди за лечение на хормонални проблеми, като например:

  • забавен пубертет при мъжете
  • ниски нива на тестостерон, например при мъже със заболяване на тестисите или недостатъчност на хипофизата

Анаболните стероиди също могат да бъдат предписани за заместване на мускулна загуба поради състояния като рак или СПИН или за лечение на някои видове рак на гърдата и анемия.

Някои състезателни атлети, културисти и хора, които се нуждаят от силни, релефни мускули за работата си, приемат анаболни стероиди, за да:

  • изградете чиста, релефна мускулатура
  • увеличаване на силата и способността
  • намаляване на времето за възстановяване след нараняване

Младите хора, които се притесняват за образа на тялото си, могат да изберат да приемат анаболни стероиди, за да намалят телесните мазнини.

Какво всъщност представляват анаболните стероиди?

Анаболните стероиди са синтетични (произведени от човека) лекарства, които са подобни на мъжкия хормон тестостерон. Тяхното научно наименование е анаболно-андрогенни стероиди (AAS).

Те обикновено идват под формата на перорална таблетка, но могат да бъдат налични и като гел или течност.

Анаболните стероиди са различни от кортикостероидите, които са лекарства, използвани за лечение на състояния като артрит или астма. И двата понякога се наричат ​​просто „стероиди“, което може да бъде объркващо.

Въпреки че анаболните стероиди могат да се предписват за медицински цели, някои хора може да ги използват незаконно и да ги приемат, за да подобрят представянето си в спорта, външния си вид или образа на тялото си.

Някои ги използват за увеличаване релефа на мускулите. Когато се използват за ефективност, те се класифицират като лекарства за подобряване на ефективността и изображението. Потребителите понякога ги наричат ​​„roids“, „gear“ или „juice“.

Ключови факти за анаболите:

  • Стероидите са синтетични (произведени от човека) лекарства, които копират ефектите на тестостерона.
  • Те се използват медицински за хормонални проблеми или загуба на мускули, но някои хора злоупотребяват с тях за изграждане на сила и релеф на мускулите.
  • Краткосрочните странични ефекти включват промени в настроението, а дългосрочните ефекти могат да включват сърдечни проблеми или рак.
  • Анаболните стероиди са безопасни, когато се използват според предписанията и указанията на Вашия лекар.