Защо е хубаво да притежаваме масажен стол?

Защо е хубаво да притежаваме масажен стол?

Защо е хубаво да притежаваме масажен стол? Седите ли по цял ден пред компютъра или постоянно използвате клавиатура? Ако е така, начинът, по който държите главата, врата и тялото си, може да има неприятни последици за мускулите на гърба и врата. Тези обичайни пози на тялото и повтарящи се движения често водят до болка в тялото ви, особено ако не спортувате редовно.

Масажните столове са насочени основно към горната половина на тялото ви, което е най-проблематично за хората, работещи на бюро. Използването на масажен стол носи много предимства. Най-важните са описани в следващия текст.

Защо е хубаво да притежаваме масажен стол?

Повечето хора нямат достъп до салони за масаж и подобни съоръжения. Дори тогава много малко хора могат да си позволят да плащат за масаж всеки ден. Следователно масажният стол представлява идеална алтернатива, която винаги ще бъде само на няколко крачки. Въпреки че един масажен стол е сравнително голяма еднократна инвестиция, в дългосрочен план той определено ще ви спести пари. И всички членове на вашето домакинство ще могат да се насладят на релаксиращ масаж практически по всяко време.

Правилна стойка

Масажният стол ще Ви помогне да отпуснете мускулите си и да облекчите болката. В резултат на това общата ви мобилност ще се подобри. Не е необичайно хората да натоварват други мускули, докато се опитват да облекчат болката в болезнените. Това обаче често води до претоварване на други мускули в областта и неправилна стойка. Масажът ще ви помогне да се отървете от болката и да облекчите мускулите си, за да можете отново да заемете правилна стойка. Масажът на стола ще върне гръбнака ви в естествена позиция, облекчавайки напрежението върху нервите ви. Ако наклоните облегалката до хоризонтална позиция, целият ви гръб ще бъде подпрян, като по този начин ще облекчите натиска върху гръбначния стълб.

Облекчаване на стреса

Масажът ви отпуска и облекчава стреса. Стресът засяга не само психическото състояние на човека, но и неговото физическо здраве. Може да се прояви по различни начини, например чрез безсъние, липса на апетит или високо кръвно налягане. Като се отървете от стреса, вие понижавате нивата на кортизол в кръвта си, което спомага за стабилизиране на кръвното ви налягане.

Стимулиране на кръвообращението

Масажът стимулира кръвообращението в мускулите, ускорява регенерацията след тренировка или тежка физическа активност. Кръвта разпределя кислород и хранителни вещества до клетките и органите в тялото и в същото време освобождава токсините. Скованите и напрегнати мускули могат да попречат на оптималния кръвен поток. Но след като мускулите се отпуснат, кръвният поток ще се нормализира.

Производство на ендорфин

Масажите също стимулират производството на ендорфини. Ендорфините са невротрансмитери, които помагат за намаляване на болката и стреса. Те предизвикват чувство на удовлетворение и стимулират имунната система. Проучванията показват, че ендорфините се активират и по време на масаж.