Дизайнерските радиатори

Дизайнерските радиатори

Дизайнерските радиатори са батерии с нестандартни размери и форми. Тази категория включва уреди, чиято височина значително надвишава класическите 50 см и дори може да достигне 2 м. Има хоризонтални радиатори под формата на декоративни панели или със сложни геометрични фигури.

Ние сме фирма Тотал Терм ООД. За контакт с нас:

гр. София п.к.1505, кв. Редута, ул. „Атанас Узунов“ 59 (близо до зала „Фестивална“)

Телефонът ни е: +359 2 971 7007.

В магазините можете да намерите уреди за всеки вкус и бюджет. Дали са в състояние да се справят с основната си функция – да отопляват помещението по същия начин като класическите батерии? Попитахме експерт за това – Роман Шидлаускас, директор по разработката на руския представител на италианския производител на радиатори Global Radiatori.

  1. Дизайнерските радиатори с нестандартна форма, чиито размери са близки до класическите

– По правило производителите на такива радиатори обръщат повече внимание на външния вид на устройствата, отколкото на техническите характеристики, които влияят на преноса на топлина. Например, на секции от класически алуминиеви батерии има ламели („ребра“), поради които полезната площ на устройствата, увеличаващи по-голямото количество топлина в помещението, се увеличава. Традиционните по размер дизайнерски алуминиеви радиатори нямат ребра, така че помещението може да бъде хладно.

Аеродинамиката на отоплителните уреди също влияе върху качеството на отоплението на помещенията. Благодарение на кривината на водачите, разположени в горните части на секциите на конвенционалните алуминиеви устройства, потокът от топъл въздух се влива във вътрешността на помещението и се разпределя равномерно по периметъра му.

Повечето дизайнерски алуминиеви батерии нямат заоблен дизайн, така че въздухът се затопля предимно в близост до радиатора. По този начин устройството създава добра термична завеса за студен уличен въздух, влизащ в стаята от прозореца, но не затопля достатъчно далечни ъгли.

Дизайнерските алуминиеви радиатори отделят повече топлина от дизайнерските стоманени тръбни колела. Например топлопредаването на една секция от алуминиева батерия е 93 вата, а секциите на тритръбен стоманен радиатор са 80 вата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *