диета за котки

Диета за котки – най-добрата марка за вашата котка

Разнообразие от марки и качество – нова диета за котки

Всяка котка и котка са уникални. Когато избирате храна за вашите домашни любимци, трябва да вземете предвид породата, възрастта, здравословното състояние и предпочитанията на котката. Правилната диета за котки е в основата на благосъстоянието, настроението и, разбира се, здравето на вашия домашен любимец.

Хилс

Високо качество и достъпна цена – това можем да кажем за дажбите Hills. Храната Hills се предлага под формата на суха и мокра храна, сред които има дажби за възрастни и малки животни, за бременни и лактиращи животни, за животни с проблемна козина и склонност към затлъстяване. Съставът на храната Hills не може да не радва: ориз, месно брашно, фибри, омега-3 и комплекс от витамини и минерали – A, B, D3, цинк, желязо. Производителят разделя фуражите си на 2 категории: универсални и предназначени за лечение. Разликата между линиите е използването на различни видове месо.

Брит

Производството на храна на Brit се намира в Чехия. Brit е балансирана пълноценна диета, която осигурява на вашата котка всички необходими елементи. Предлага на фирми храни за активни и пасивни животни, за котенца, възрастни и стари животни, за животни със здравословни проблеми. Brit се основава на дехидратирано месо и вътрешности. В състава можете да откриете и плодове и зеленчуци. Няма изкуствени добавки и подобрители на вкуса. Продуктът отговаря на международните стандарти за безопасност и качество. Подходящ за ежедневно хранене, не предизвиква зависимост. Ако все още не знаете какво е добра суха храна за котки, тогава не се колебайте да изберете всяка линия Brit.

Правилна ли е диетата на Вашата котка?  Каква е храната на котката Ви?

Повечето собственици няма да отговорят на този въпрос. Малко хора мислят за преброяването на протеините, витамините и микроелементите, които влизат в тялото на домашния любимец с храната. Но това не е необходимо, защото производителите на котешка храна вече са изчислили всичко за вас. Разговаряхме с трима ветеринарни диетолози за това как да храним котка и как да намерим добра храна за нея в магазина.

Правилната диета е по-важна за домашния любимец, отколкото си мислите. Ако на котка постоянно липсват протеини, витамини, важни за нея микроелементи, тогава тялото й е принудено постоянно да включва вътрешни регулатори, за да се поддържа в нормално състояние. Дисбалансът на хранителните вещества няма да се прояви дълго време – котката ще бъде активна и здрава. Но си струва някакво заболяване или нараняване, тогава в комбинация със стабилно недохранване тялото веднага ще се провали.

Когато разглеждате състава, обърнете внимание на съставката, която е първа, тъй като редът на състава се определя от процентното съдържание на компонентите в продукта. Така че в нашия случай първото нещо трябва да бъде месото. Нашите котки са хищници, които се хранят с бозайници, чието месо съдържа таурин. За съжаление, котките не могат да съхраняват този елемент, така че трябва да го консумират редовно. Необходим е за зрението, сърдечната дейност и други физиологични процеси.