Гъби Шийтаке: Горещо Откритие за Кожата

Гъби Шийтаке: Горещо Откритие за Кожата

Гъби Шийтаке: Горещо Откритие за Кожата

Печени, пържени, варени или сотирани, гъбите винаги са били кулинарна наслада. И начин за изследване на алтернативни реалности. И сега индустрията за красота представя най-новото си увлечение: Гъби Шийтаке за грижа за кожата — или, по-добре казано, ползи за кожата от гъби Шийтаке.

Добре дошли в ерата на бума на гъбите – в продуктите за красота!

 

Наистина, много малко естествени съставки са толкова гъвкави и мощни, колкото скромната гъба. И последната му роля е да ви представи перфектно безупречна кожа без петна и пори, подчертавайки ползите от гъбите за здравето на кожата.

 

Гъбите Шийтаке, чудотворната тайна на грижата за кожата? Имате предвид серуми с гъби и кремове за лице с гъби? Абсолютно. формулира цяла гама около ползите от гъбите за кожата, водена от д-р Андрю Уейл.

 

Въпреки че може да ги възприемаме като модерна иновация, гъбите Шийтаке са основна грижа за кожата още от 3 век пр. н. е., намеквайки за трайните ползи от гъбите за кожата. Какво прави тази гъбата толкова необикновена? Кои от неговите 15 000+ разновидности трябва да включите в рутинната си грижа за кожата, за да извлечете най-добрите ползи от гъбите за кожата?

 

Ползи за кожата на гъбата шийтаке

Шийтаке: Гъба, която премахва тъмните петна

Вероятно най-разпознаваемите разновидности, тези „чадърчета“ са вторите най-популярни и третите най-широко култивирани ядливи гъби в света. Ще ги намерите хвърлени в паста и пържени картофи, с опушен вкус и богат на вкус.

 

Шийтаке гъби за грижа за кожата

Гъбите Шийтаке осигуряват плътен източник на коджикова киселина, естествена алтернатива на хидрохинона, която действа като естествен изсветляващ кожата, демонстрирайки ползите от гъбите за изсветляване на кожата. Помага за избледняване на всички видове хиперпигментации, вариращи от акне до възрастови петна.

 

 

Резултатът? Изглаждане на неравномерния тен на кожата, включително вида, който идва от увреждане от слънцето при ежедневна употреба.

 

Тези медицински гъби притежават и противовъзпалителни свойства и са пълни с антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали и предпазват кожата ви от увреждане на околната среда, облекчавайки кожни състояния като акне, екзема и розацея – друг начин, по който гъбите са полезни за кожата. Всъщност шийтаке се смята за гъба против стареене в Япония, защото намалява оксидативния стрес, повишава еластичността на кожата и предпазва от преждевременно стареене.

 

Гъба Шийтаке за грижа за кожата Направи си сам: Тези гъби са лесно достъпни. Има отлична рецепта за маска за лице „Направи си сам“ с шиитаке, която обичам в дългите, мързеливи нощи.