велоергометър

Велоергометър: ползи, тренировъчна техника, цели

Велоергометър, ето какви са ползите, тренировъчната техника, целите – как да го използвате правилно?

Много начинаещи във фитнес залата смятат, че е достатъчно просто да започнете да използвате велоаргометър и резултатът вече съвсем скоро ще е налице, т. е. няма да закъснее. Това е така е, но само отчасти.

Всъщност, в противен случай нямаше да има стотици и хиляди препоръки за използването на всеки тренажор за различни типове тяло, тегло на спортиста, цели и други условия.

От гореизложеното следва един прост извод. Преди да говорите за ефективността на тренировките, трябва да вземете решение за дадена цел. Да овладеете техниката и да имате изключително търпение, когато стартирате Вашите тренировки с велоергометъра.

Използването на велосипед за упражнения и как да го извлечем от тренировките.

Упражнявайте се с велоергометъра

Интуитивното разбиране на принципа на действие на структурата, както и нейното въздействие върху мускулите. Прекрасно, но само след като овладеете правилната техника за изграждане и провеждане на тренировъчния процес. Ако знаете как да карате колело, тогава трябва да се престроите, тъй като  всъщност има само две прилики между „велоергометър“ и „велосипед“ – педалите и името. Самата техника на самите упражнения е много различна. Тя може да бъде разделена на няколко категории.

Правилното разпределение на натоварването при работа с велоергометъра е важен аспект, върху който можете да трупате мускулна маса или да изгаряте мазнини, което ще бъде натоварването на ставите и сърцето.

Определете оптималното съпротивление на педала. Тук трябва да се ръководите от чувствата си, тъй като за целите на изгарянето на мазнини е по-ефикасно да използвате една и съща съпротива през цялата тренировка. Тя трябва да бъде такава, че да педалирате лесно, но усещате напрежението с усилие.

Избирайки по-висока степен на съпротива, преминавате към силова тренировка, като използвате тренировъчния велосипед като преса за крака. Този метод изгаря мазнините по-малко ефективно, но стимулира анаболизма и образува нови нервни връзки в мускулите на краката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *